Heling en Narcisme

Heling na confrontatie met een Narcist

Als u een relatie heeft gehad met een persoon met een NPS (Narcistische Persoonlijkheidsstoornis) dan leidt dat bijna altijd tot extreme gevoelens, die vaak vele jaren aanhouden. Deze ervaringen lijken veel op wat men ziet bij PTSS zoals flashbacks, niet kunnen slapen, nachtmerries, sterke stemmingswisselingen en mentale en lichamelijke onrust.

Het maakt bij het contact met een pathologische narcist niet uit of het gaat om een relatie als partner, familie of collega het gaat steeds om dezelfde soort van narcistisch psychisch misbruik en geweld dat een extreme invloed heeft op uw psychisch welzijn.

Als u probeert een oplossing te vinden voor uw problemen bij de GGZ, zult u meestal teleurgesteld worden. U vindt vaak geen adequate oplossing bij de GGZ. Dit komt o.a. omdat binnen de GGZ psychiaters en psychologen al meer dan een eeuw geloven in het gelijk van de psychoanalyse. Zoals bijvoorbeeld dat vroeg narcisme een gezonde ontwikkeling is. Of dat narcisme vooral samenhangt met een "zwak zelfbeeld".

Verder hebben psychologen en psychiaters bij de diagnose volgens de DSM-IV en DSM-5 weinig realistische symptomen in handen gekregen, die hun diagnose en behandeling van een NPS veel verder heeft kunnen brengen.

De GGZ-instanties zijn de laatste decennia niet voldoende in staat geweest een persoonlijkheidsstoornis als een NPS op een effectieve manier te behandelen. Zelfs de meest geavanceerde NPS-behandelingen zoals Schematherapie, MBT (Mentalization-Based Treatment) en TFP (Transference-Focus Therapy) hebben allemaal hun beperkingen als het gaat om psychotherapie voor behandeling van iemand met een NPS.

U zit dus met de problemen

Daarom heeft het CCGT in 2014 de Helingtherapie ontwikkeld om u als slachtoffer van een persoon met een NPS te helpen. Dit helpen betekent een intensieve maar positieve therapie van tien tot twintig sessies. Een therapie die uitgaat van uw eigen actieve bijdrage in herkenbare en realistische situaties.
De Helingtherapie is gebaseerd op technieken die voortkomen uit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT) zoals systematische desensitisatie en Schematherapie. Of gebaseerd op realistische- en wetenschappelijke ervaringen van de laatste 30 jaar met CGT, naast de expertise van het CCGT op het gebied van NPS.
U moet de therapie zelf betalen aangezien de therapie buiten de zorgverzekering valt. Het CCGT-tarief voor Helingtherapie bedraag € 60,- per therapie uur. Het eerste (intake)gesprek (45 min) is gratis. U kunt ook 's avonds terecht bij het CCGT.
*Bron: CCGT - Zoetermeer - 1 september 2019